Sąd Ostateczny: Styczeń 2009. Strona: 2

Dodano: 2009-02-04 21:41

szufladki nie ważne, wązne żeby swoje zdanie podparł argumentami, a tego niesttey mu brakuje :) czy sie zdenerwowałem > Nie, tylko dosadnie ipisuje to co widze :)

pozdrawiam ze stanu rzemieślniczej luty :twisted:

.

Dodano: 2009-02-07 15:38

Vika napisał(a):
podejscie Poltergeista mnie też już załamuje, gdyż on uważa swoje opinie za fakty...no ale czego mam się spodziewać po człowieku, który zalicza zespół Ultravox do rocka :roll:

Ze niby ja zaliczam Ultravox do rocka??? Kto ci to powiedzial?? bo ode mnie napewno tego sie nie dowiedzialas ,ale jak chcesz wiedziec Ultravox nie jest do konca grupa grajaco New romantic (jesli w ogole wiesz co to jest) zostali do tego nurtu wcisnieci podobnie jak Duran Duran czy Spandau Ballet nie byly to zespoly czysto elektroniczne a rocka jednak bylo tam duzo........ To tyle nastepnym razem jak masz mnie atakowac to sie troche lepiej przygotuj :o :o :o

Dodano: 2009-02-08 14:18

przepraszam znów za offtopa, najwyżej niech któryś z moderatorów przeniesie mój post do dyskusji na temat Ultravox lub new romantic.

Poltergeist napisał(a):
grajaco

że co?

Poltergeist napisał(a):
jesli w ogole wiesz co to jest

po pierwsze: swoje nadszarpnięte ego naprawiaj sobie kosztem swoim a nie obrażaniem użytkowników

po drugie: przypuszczam, że użytkowniczka Vika ma większe pojęcie o tym gatunku niż ty, twierdzę tak chociażby po zdaniu:

Poltergeist napisał(a):
Ultravox nie jest do konca grupa grajaco New romantic, zostali do tego nurtu wcisnieci

Kto niby wcisnął Ultravox do nurtu new romantic skoro oni sami odpowiedzialni byli za narodziny tego gatunku? Co za bzdura. Album "Vienna" do dziś uznawany jest za perłę tego gatunku. Sam Midge Ure, wokalista zespołu stwierdził po latach: "Amerykańskie media w ogóle nie rozumiały naszej muzyki, o co nam w niej chodzi - co znaczy ta europejska elektroniczna, nie pozbawiona solówek gitarowych (!), klimatyczna muzyka". Grupa była świadoma, że uprawia coś nowego zgodnie ze swoją filozofią: "Chcieliśmy płynąć pod prąd. Tworzyć interesującą muzykę, toczyć bitwę, walczyć, nieustannie kierować się w inną stronę niż wszyscy pozostali". Dzięki temu powstała płyta "Vienna" i kilka innych klasyków tego gatunku (Visage, Classix Nouveaux czy Duran Duran).

Argument, że w Ultravox są gitary co znaczy, że nie są do końca grupą new romantic lub elektroniczną jest bez sensu. New romantic według Ultravox to zarówno: fajne tło syntezatora, niesamowite partie perkusji, prościutki ale jakże wymowny bas a nawet pojawiające się od czasu do czasu solo skrzypiec. Nie myl stylu new romantic z synthpopem.

Dodano: 2009-02-09 11:50

1. chyba za duży offtop sie zrobił. mam nadzieję, że temat osobistych gustów i szufladek został zakończony

2. Poltek, mam nadzieję, że w następnym miesiacu, jak nie będziesz sie zgadzał z opiniami to zaprezentujesz jakies sensowne argumenty

3. Nie czepiajcie się juz szufladek czy cos jest juz industral metalem, czy experimental industrial czy jeszcz einne. W grunt zeby nie mylic gatunków odległych od siebie

4. Piszcie krótsze posty bo nie chce mi sie tego czytać :lol:

.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło